23 de juny, 2007

Tradicions massificades

Sant Joan, festa grossa a Ciutadella. A jutjar pel que llegeixo en aquest i d’altres rètols dels que hi ha escampats per Ciutadella, cada vegada és més necessari publicar les ‘normes del joc’ i altres mesures de seguretat per garantir que les festes tradicionals d’una ciutat es puguin portar a terme sense desastres.

La gent de Ciutadella, no necessita que li diguin que no es pot tocar els cavalls! A la gent de Berga, no els cal que els obliguin a protegir-se del foc a la Patum! A els San Fermins, els toros només enganxen als turistes!

Voleu dir que cal que anem tots a tot arreu? Potser seria millor quedar-se més al poble o al barri i fer viva la festa del lloc i no massificar les festes d’altres bandes! La massificació desvirtua la festa, la fa perillosa i perd la gràcia pels del lloc. Clar que la pela és la pela, i les festes porten peles! Però cal posar-hi límits... Algú em va dir un cop, que a la festa romana de Guissona només s’hi pot anar si vas amb algú del poble. És una manera de preservar l’essència popular de la Festa. Però és clar… qui la coneix?

En qualsevol cas, si no us en voleu perdre ni una, visiteu aquesta web.
I bon Sant Joan a Ciutadella i a arreu on facin focs i festes.
I bon estiu a tothom.

0 comentaris - afegiu-ne un!:

Powered by 
Blogger