10 de març, 2008

Ressaca post-electoral


Crec que dels resultats electorals d'ahir, a Catalunya, l'anàlisi que s'hauria de fer seria valorar a partir dels resultats de les eleccions del 2000 i passar de puntetes per els resultats “alterats” del 2004. Els números d'aquell any 2004 no haurien de comptar per fer les anàlisis actuals.
Fent servir aquest criteri indicat anteriorment, i sigui com sigui la lectura que se li vulgui fer, és cert i espectacular la pujada constant del PSC. Per contra, CiU i PP van perdent “pistonada”. I Esquerra, llevat del 2004 amb la anomalia afegida del famós encontre a Perpinyà i tota la incriminació posterior de la "brunete", a més a més d'aquests anys de desgast al govern, obté uns meritoris resultats en aquestes eleccions. Més encara si pensem que molt vot d’Esquerra, possiblement s’ha quedat a casa.
Ara el que li cal a Esquerra, sota el meu punt de vista, és “collar” al Montilla o sortir-se'n del govern.
El PSC, malgrat tot l’èxit obtingut electoralment parlant, crec que té una mala papereta a fer en els propers mesos i anys. Ja veurem com gestiona tota aquesta eufòria.
Si a Duran, finalment, li donen un ministeri a Madrid, CiU s’enfonsarà encara més en els propers anys. Hauria de mimar més l’electorat de centre i centre-dreta catalanista i mirar més cap a Catalunya i no tant cap a Madrid.
ICV-EUiA. Què vol dir tot aquest galimaties de sigles? Haurien d’assumir amb valor el paper de partit autèntic d’esquerra moderna. El verd ja està molt assumit per tothom, no cal fer bandera quasi única d’aquest ecologisme.
I el PP, avall. Se’m nota una certa animadversió?
I que consti que no soc cap “pitonisso”.

4 comentaris - afegiu-ne un!:

Ferran Porta ha dit...

Trobo interessant la lectura 2000-2008, obviant d'alguna manera el que va passar el 2004. Certament, aquelles eleccions van ser especialment estranyes.

Vist així, els resultats d'ERC no em semblen tan horrorosos. Però de tota manera penso que tant ERC com CiU s'estan equivocant. Penso que la majoria de catalanets "nacionalistes" n'estem fins al capdemunt de les constants baralles entre els dos partits. Fins al capdemunt. Que tots dos hi perden em sembla evident des de fa anys; diumenge aquesta evidència es va fer constatable.

Que rectifiquin d'una vegada!

enric ha dit...

Ferran, ja veus que no cal que es barallin entre CiU i ERC, els dos galls d'ERC, ells tot sols, aquests dies estan donant una trista imatge .
Torno a insistir, no crec que sigui tan greu la davallada dels republicans.
No és tan difícil adreçar la situació, només haurien de vendre la imatge de republicans, d’esquerres i independentistes.

Anònim ha dit...

Atenció que el resultat del 2008 que apareix aquí no és el definitiu: els vots per correu van donar donar un diputat més al PP a perjudici de CiU, que es va quedar amb 10.

enric ha dit...

Si que és veritat. Aquests són uns resultats del dia següent a les votacions.
En aquest cas el PP es veu beneficiat per uns votants que, potser en molts casos, fa anys que no hi viuen al país. Hauria de tornar l'Aznar perquè ens fes un favor.

Gràcies.

Powered by 
Blogger