27 d’agost, 2008

Respostes a la xarxa

Sento a les noticies que un polític francès parla de guerres fredes i guerres calentes. Em fa fàstic, però reacciono intentant no passar per alt el tema i recapitulo la informació que m'ha anat arribant de tot això que està passant a Ossètia del Sud, territori discutit per Russos i Georgians, que no té petroli però que, si no m'equivoco, és terra de pas d'un gasoducte. No en trec l'aigua clara i em quedo un pèl preocupada i amb un cert regust que les 'nostres teles' parlen massa des del bàndol americà (es a dir el Georgià, és a dir, 'el nostre'). Com que reconec el meu bagatge cultural com a limitat, he buscat informació a la xarxa, a veure si trobava què en pensen els ossetes (els que han rebut els trets) de tot plegat i, entre molta altra informació, he descobert un diari que desconeixia: MÓN DIVERS, el diari de les nacions sense estat, els conflictes, els drets humans i les minories ètniques. M'ha agradat perquè l'article d'Ossètia del 25 d'Agost i els comentaris , m'ha aclarit una mica més les coses, i m'ha ajudat (amb poqueta estona -que tampoc vull ser màster en guerres fredes i calentes-) a no creure només que el blanc és blanc i el negre és negre. Gràcies internet! (i ja m'espavilaré a anar matisant els grisos....!)

3 comentaris - afegiu-ne un!:

Anònim ha dit...

Molt encertat el plantejament.
Gràcies a internet podem estar millor informats, si volem, que només fa uns pocs anys.
Les notícies, la majoria, són donades propagandisticament per crear una certa opinió que interessa a cert poder.

Ferran Porta ha dit...

Merci pel link que has inclòs. Sabia que Geòrgia s'ho havia "muntat" fatal amb les dues regions, però no n'era conscient de la dimensió de la tragèdia.

Dius bé: enlloc no hi ha blancs o negres. El món és ple de matisos!

Salut.

Unknown ha dit...

He arribat en el teu blog després de la visita a la Zel. M'agrada, veig que tenim coses en comú.
En quan els metisos mases vegades som nosaltres els qui el tenim que trobar, perquè la informació que ens arriba sempre els abandona i en canvi i son.
Ens anem llegint.

Powered by 
Blogger