28 de març, 2009

El futur, a les escoles

Segueix a Salt. El futur del nostre poble, són les seves escoles. Amb aquest títol (o semblant) la coordinadora d'AMPES de Salt, conjuntament amb l'Ajuntament de la vila (i algú mes que no recordo), ha editat un llibret (aquí el podeu veure), amb la informació de les escoles del poble que vol ser una crida a la permanència de les famílies que, espantades per les taxes d'immigració dels seus barris, canvien de municipi a l'hora d'escolaritzar els seus fills. Jo sempre he pensat que els problemes de integració sorgeixen tant de l'arribada de nouvinguts com de la fugida dels del lloc i per aquest motiu, aplaudeixo la iniciativa a la vegada que felicito a tots els pares i mares que aposten per les escoles catalanes (públiques o no) que, sense complexos, tiren endavant els projectes educatius siguin de quin color siguin els seus alumnes. Al llibret, diversos testimonis de pares i mares catalans, donen fe de que s'està fent molt bona feina i els nanos d'aquestes escoles pugen igual de contents i savis que els del centre de Girona (per exemple) . És un tòpic dir que el nivell formatiu baixa en picat en aquestes escoles... no ho sé pas. Sincerament no veig que a P3 i P4 la canalla sigui massa diferent... tots xupen com esponges el que hi ha al seu entorn. I precisament, d'això es tracta, de normalitzar el seu entorn: a les escoles de Salt no hi poden faltar Saltencs! Sóc conscient i trobo molt natural que als pares i mares d'aquí, que a les classes de mates no hi podem entrar, ens faci una mica de 'cosa' compartir la rua de carnestoltes o la xocolatada de la festa del barri, amb pares i mares tan diferents de nosaltres i ens sentim a anys llum de mocadors, mega-collarets de colors o xil·labes. Però, repeteixo, del que es tracta, és precisament d'això, que als nostres fills no els passi com a nosaltres!

Com que aquesta iniciativa ha estat captada per TV3 aquí en deixo la notícia i si voleu, aquí, podeu fer un cop d'ull al web d'una de les escoles on van filmar-la o també, llegir-la al TotSalt.
I ja que hi som i de pasada, aprofito per donar ànims a tots els pares i mares d'arreu de Catalunya que estan en ple viacrucis de preincripcions escolars. No és fàcil, i no ho posen fàcil!

7 comentaris - afegiu-ne un!:

Ferran Porta ha dit...

Em fa l'efecte que la por als immigrants té molt a veure amb les nostres pròpies mancances. És més fàcil culpabilitzar els altres i fugir, que enfrontar-nos a la realitat i millorar-la.

Em sembla molt necessària, una campanya com aquesta.

Salut.

Pere ha dit...

Només una puntualització. On dius "aquí podeu fer un cop d'ull al web de l'escola", caldria dir que només és el web de l'Ampa d'una escola, concretament d'el ceip El Gegant del Rec. A Salt n'hi ha moltes més d'escoles i evidentment la "campanya" afecta a totes elles.

núria ha dit...

Sí, sí, afecta a totes les escoles, i tant! Gràcies per insistir. De fet posava, 'al web de l'escola on la van filmar (la noticia els de TV3) , pero ja ho he canviat! Merci

joan ha dit...

Enhorabona i ànim a la coordinadora d'ampas de salt, que les coses només les canvien els valents!

Unknown ha dit...

Enhorabona per la iniciativa!

Anònim ha dit...

Si, però sigues realista: Quin pare o mare voldrà apuntar el seu fill a la Farga, per exemple, perquè sigui l'únic "saltenc" (ja ens entenem) de tota la classe?

núria ha dit...

Cert, però jo diria, que del que es tracta és de mirar que no passi a totes les escoles el que va passar en un moment donat, a la Farga. I de perdre la por a acostar-se a les escoles a veure què és el que realment hi ha... i què no.

Powered by 
Blogger