02 d’abril, 2009

MILPEUS

milpeus Ommatoiulus sabulosusAquests últims dies tenim una enorme invasió de milpeus Ommatoiulus sabulosus aquí a Teià.
Per tot arreu on vas en trobes, pels camins, el bosc, als murs de les cases, a l’interior d’aquestes per sort, són pocs els que s’aventuren a entrar-hi.
Estem arreplegant diàriament i literal palades, milers que recollim fent-los caure de les parets i escombrats del terra a fora de casa.
La molèstia només és visual i pels prejudicis que comporta la visió d’un animal tipus cuc.
Són del tot inofensius doncs s’alimenten de matèria orgànica, principalment vegetals en descomposició.
A part del fet característic de recargolar-se violentament i fer-se una rosca sobre sí mateixos quan els remenes, també alliberen una olor molt forta com a medicina.
És un fenòmen d'unes dimensions mai vist per nosaltres.

9 comentaris - afegiu-ne un!:

Ferran Porta ha dit...

Llegit el post, el primer que em passa pel cap és celebrar molt, moltíssim, que no visc a Teià. no m'agraden gens, les bestioletes aquestes :-(

zel ha dit...

ecsssss, la veritat, em fan un pèl d'angúnia...

Xarnego ha dit...

Fa dies que veig tancada la teva finestra,
¿Serà que no hi ets?
¿O, que els cucs et porten a fer estudis mes profunds?

Et Llegeixo.

núria ha dit...

Sí, són una mica fastigosos. Un mica molt, vaja, sobretot perque són molts. Una autèntica invasió. Jo em pregunto... qeuin bitxo se'ls menja?? No tenen altre depredador que la nostra escombra?

Jesús M. Tibau ha dit...

quina cucada

Anònim ha dit...

Quina mania tots plegats amb els pobres cucs... sou molt delicats...si no fan res! ni piquen ni criden, Son criatures de Deu i tambe tenen dret a viure. Ja veureu quan vinguin els mosquits tigre, no tindrem mandra.

Anònim ha dit...

Molt dàcord amb l que diu ANONIMOUS

núria ha dit...

Teniu raó, els pobres no fan res de res.. però són tants! Cada matí, les parets blanques són autèntics grafittis negres. Els traiem a palades, sense exagerar. I algun espavilat comença a entrar a dins... vull dir, que desitjo de veritat, que les criaturetes aquestes de Déu, marxin ben aviat ...

enric ha dit...

La qüestió és que aquesta eclosió de milers i milers de milpeus que aquest any n'hi ha per tot arreu, no sé si és degut a la combinació de la sequera de l'any passat, amb l'abundancia de pluges de la tardor-hivern passat, la qual cosa ha fet que hi hagi molta matèria orgànica en descomposició, que és l'aliment principal d'aquests animalons.
En tot cas no és culpa d'ells que nosaltres patim la seva invasió.

10 abril, 2009 17:24

Powered by 
Blogger