06 d’agost, 2009

Endreçant el món...

Avui m'he ensopegat amb aquesta pàgina web que m'ha fet gràcia. Diu que si alguna cosa no rutlla al teu carrer, ho poses aquí i ells es cuiden d'avisar a l'ajuntament. Funciona? Ni idea. Desconec el seu èxit (i en qüestiono la utilitat) però reconec que la idea m'atrapa. I no es que m'entusiasmi com a solució de res, no... jo sóc dels que penso que cada administració ha de tenir el seu propi portal de participació per encarrilar les queixes (i alegries!) ciutadanes. Però com que això no sempre està a l'abast dels qui 'arreglen els carrers' qui sap si un portal global és una bona cosa. Ho haurem de veure. De fet a Anglaterra hi funciona ja el Fix My Street que sembla ser la inspiració d'aquest.

El que m'atrapa de la proposta es constatar com les eines de posicionament (o és geoposionament?) de l'anomenat web 2.0, (en aquest cas el google maps) van fent forat en els portals d'Internet i arriben cada cop a més gent. Ja fa temps que s'ha superat allò de "si no surts al Google no existeixes". Ara, qualsevol iniciativa web amb cara i ulls ha de permetre situar el que sigui sobre un mapa. En les recerques internautes, la pregunta, "sí, però a on?" ha passat a tenir una importància cabdal. Com en la vida mateixa.... de res em serveix saber que tinc un llibre estupendo, si no tinc ni idea d'on para. Es una qüestió d'ordre pràctic. En aquest sentit, ja fa temps que penso que Google ens està 'endreçant' el món. (però d'això millor m'enrotllo més un altre dia...)

3 comentaris - afegiu-ne un!:

òscar ha dit...

a veure si arrenjant les coses del carrer, poc a poc, s'aconsegueix arranjar també el món. ni que sigui una miqueta i a cops de click.

zel ha dit...

ho veig difícil, eh? Més quan enlloc d'un carrer hi has de posar tot un país... jejeje

Modgi ha dit...

Sens dubte google està endreçant el món. El que és un llàstima és que no hagi començat per la meva habitació.

Powered by 
Blogger