16 de gener, 2008

Cossos

Bodies, the exhibition, és ben bé això, una exhibició de cossos. Bé, de cossos i de trossos de cossos. Musculatura per una banda, ossos o vasos sanguinis per l'altre i algun puzle complet impressionant. És una exposició impactant i didàctica. T'adones que els humans, som una autèntica virgueria! Res que no hàgim vist en foto o dibuixos, però tot a mida i forma real (ex-real!) i molt ben explicat. Una lliçó amena d'anatomia; m'ha agradat molt. I això que mirar-me i remirar-me cadàvers dissecats, no és sant de la meva devoció! Penso que en Darder (el del museu de Banyoles, on van haver de córrer per enterrar un africà !) hauria pagat l'oro i el moro per conèixer la tècnica que han fet servir per aquesta exposició. Jo en vaig pagar 16€ (caríssim!) però val molt la pena.

Si teniu reserves per repugnància, no patiu. Està fet d'una manera que t'oblides del factor humà. (Bé, a l'apartat de fetus i embrions... has d'empassar saliva, però t'avisen i t'ho pots saltar).
Una cosa tinc molt clara després de veure aquesta exposició: el nostre cos es una màquina brutal, amb majúscules!, però el millor que tenim, la part més estupenda de tot el nostre cos, és la PELL. Si, sí, la pell! Blanca o negre, pàl·lida o peluda, plena de grans, suada, amb acne o amb cel·lulitis, amb arrugues o cicatrius... tan se val! : Benaurada sigui la pell que tapa tot el que hi tenim a sota!!

3 comentaris - afegiu-ne un!:

Jobove - Reus ha dit...

a tall d'anècdota el home que va demandar al Museu Dader va tindre de marxar per deutes al seu país Haití, va demandar al museu per 200 milions i al perdre va tindre de pagar les costes d'aquest milions, uns quants milions que no poder pagar

salutacions

Dani Coll ha dit...

Sí. Fa un temps en vaig sentir a parlar d'aquesta exposició.

Malgrat les crítiques (sempre n'hi ha per a tot), ho trobo molt interessant. Si pogués ja hi aniria...

..i també, 16€ és moolt car.

Per cert, Núria/Enric, no us perdeu l'exposició fotogràfica a Cartier-Bresson que es fa fins el 20 d'aquest mes a la Sala Girona (C/Sèquia) de la Fundació La Caixa : una meravella.

Fotos del geni francès amb visita comentada, i a més, gratuït !

Salutacions.

núria ha dit...

compte! que el cap de setmana val 19€ i no 16! Sabent el preu, potser m'hagués conformat visitant el lloc web, però un cop era allà, vès! cap dins! i a aprofitar la part bona (que n'hi ha, n'hi ha)

Powered by 
Blogger