13 d’abril, 2008

Massa camió per tan poc riu

Des de la finestra de l'Onyar ja vaig comentar el tema dels camions que treballaven el mes passat a la llera del riu. Per si algú es va quedar amb el dubte, aquí enllaço un parell de les explicacions que he arreplegat a l'hemeroteca digital unes setmanes més tard, i de passada, penjo aquesta foto, que m'agrada més que l'anterior. Trobo que precisament, d'explicacions n'han arribat molt poques, i ja que ens diuen que estem en una guerra (la de l'aigua) i que venen temps de caloreta i poques dutxes, als veïns del riu no ens hagués anat malament entendre que era aquell xorro continuat d'aigua que s'abocava al riu.
>> 3cat24 - 30 març: Una de les mesures excepcionals adoptades per l'Agència Catalana de l'Aigua és la de fer pous que garanteixin l'aigua de boca i uns altres que servirien per fer augmentar el cabal dels rius. D'aquests últims, se n'estan obrint a les lleres dels rius Ter i Onyar al seu pas per Girona. Segons la Generalitat, aquests pous agafaran l'aigua del nivell freàtic i podran abocar-ne uns 500 litres per segon al riu. El Consorci Alba-Ter no ho veu de bon ull perquè pensa que pot ser contraproduent.

>> Diari de girona 25 març: Aquests treballs s'emmarquen dins d'un pla que té per objectiu reforçar, temporalment, els cabals del Ter i de l'Onyar, en el si d'una actuació declarada d'emergència per l'ACA que consisteix en l'aportació d'aigües subterrànies des de l'aqüífer calcari de Girona.

2 comentaris - afegiu-ne un!:

Ferran Porta ha dit...

Mira que visc lluny, eh?, però aquest tema de l'aigua em té com angoixat. De debò que espero que aviat torni a ploure com cal, pel bé de tots plegats.

Anònim ha dit...

Fins on jo sé, el pou que hi ha just davant la finestra de l'Onyar té 120 metres de profunditat. El segon, que també està ja foradat, té 60 metres. I queden dos pous més; un d'ells ja està en marxa.

Es tracta de poder garantir un cabal mínim de l'Onyar, i en conseqüència del Ter, en cas que el nivell baixés a nivells d'emergència.

I continuen treballant de nit, algun dia. L'empresa adjudicatària d'aquesta obra és Renos, diria que són de Castelló -segons m'han indicat alguns veïns-.

Powered by 
Blogger